Säljare till Steelo

Vi söker nu en relationsskapande och konsultativ säljare av Steelos produktsortiment inom producera, förvara och exponera.

I denna tjänst arbetar du med försäljningen för Steelo och med KAM ansvar för utvalda kunder.
Du är placerad och utgår från vårt kontor i Bredaryd.

Om företaget
Steelo AB i Bredaryd är specialiserade på tillverkning av produkter i tunnplåt. I en komplett anläggning utvecklar, tillverkar och säljer vi förvarings- och exponeringslösningar, både som egna produkter och som kundunika lösningar. Sedan våren 2011 ingår företaget i koncernen Lagercrantz Group och sedan 1 april 2021 arbetar vi tillsammans med Elkapsling AB. Elkapsling AB är ett industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Samarbetet mellan bolagen ökar vår närvaro på marknaden och ger båda bolagen tillgång till ytterligare kompetens och produktionsresurser.

Läs mer om företagen på www.elkapsling.se , www.steelo.se eller www.lagercrantz.com

Mer om tjänsten
Tjänsten rapporterar till VD på plats i Bredaryd men samarbetar nära med Elkapslings Sälj- och Marknadschef som driver den långsiktiga utvecklingen av försäljning och marknadsorganisationen. Tjänsten har med bas i företagets mål och strategier ansvar för att aktivt driva försäljning och marknadsföring av företagets hela utbud av produkter och tjänster. Du kommer få ta hand om både befintlig och upparbetad kundstock men även direkt nyförsäljning. Försäljningsarbetet innebär uppsökande försäljning med kundbesök samt byggande av nätverk och relationer riktad mot definierad marknad med kontakter mot tex. slutkund, projektansvariga och grossister.

Steelo lägger stort fokus på att bygga långvariga kundrelationer och du fungerar som en rådgivande, konsulterande och närvarande säljare som är delaktig i hela säljprocessen. Du lyssnar in behov och skapar den bästa lösningen för din specifika kund.

Övriga arbetsuppgifter innefattar:

 • Hantering av förfrågningar och kundärenden som inkommer via mail och telefon
 • Skrivande av avtal och ansvara för att skapa och lämna offerter
 • Konkurrent- och marknadsbevakning
 • Medverka vid mässor och kundaktiviteter
 • Administrera i affärssystemet MonitorStationeringsort: Bredaryd

Din profil
Vi söker dig med:

 • 2–5 års tidigare erfarenhet av att arbeta som teknisk säljare
 • Erfarenhet och kunskap av plåttillverkning är meriterande
 • Som lägst Gymnasial utbildning
 • Flytande kunskaper i det svenska och engelska språket
 • God datorvana
 • God förhandlingsvana
 • Körkort

Vi söker en säljare som brinner för att skapa och upprätthålla goda relationer till sina kunder och som trivs med att arbeta rådgivande och konsulterande. Då du arbetar fritt i din roll, med övriga säljare, marknadschef på Elkapsling och Steelos VD som bollplank, ser vi att du är en självgående och att du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål, se resultat och att ro affärer i land. Som person har du stort driv, engagemang och är uthållig i ditt arbetssätt. Vi tror även att du är lösningsorienterad, tålmodig och arbetar strukturerat.

Ansökan
Observera att urval sker löpande. Skicka din ansökan innehållande personligt brev och CV till marita.larsson@elkapsling.se senast 21-05-16.

Då vi gjort våra val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av:

Göran Näslund, Sälj- och Marknadschef Elkapsling, 0690-76 30 10 eller Jonas Andersson VD Steelo, 0370-37 41 02.

Välkommen med din ansökan!