Säljare

Vi söker nu en relationsskapande och konsultativ säljare av Steelos produktsortiment inom affärsområdena producera, förvara och exponera. I denna tjänst arbetar du med försäljningen för Steelo och med KAM ansvar för utvalda kunder. Är du den vi söker?

 

Arbetsbeskrivning

Ditt arbete utförs i linje med företagets mål och strategiska ansvar att aktivt driva försäljning och marknadsföring av företagets hela utbud av produkter och tjänster. Du kommer ta hand om både befintlig och upparbetad kundstock men även direkt nyförsäljning. Försäljningsarbetet innebär uppsökande försäljning med kundbesök samt byggande av nätverk och relationer riktad mot definierad marknad med kontakter mot exempelvis slutkund, projektansvariga och grossister.

Steelo lägger stort fokus på att bygga långvariga kundrelationer och du fungerar som en rådgivande, konsulterande och närvarande säljare som är delaktig i hel säljprocessen. Du lyssnar in behov och skapar den bästa lösningen för din specifika kund. Som kundansvarig är du med under hela förloppet från försäljning till slutleverans och stöttar verksamhet och kund i frågor som uppkommer.

Övriga arbetsuppgifter innefattar:

 • Hantering av förfrågningar och kundärenden som inkommer via mail och telefon
 • Skrivande av avtal och ansvara för att skapa och lämna offerter
 • Konkurrent- och marknadsbevakning
 • Medverka vid mässor och kundaktiviteter
 • Administrera i affärssystemet Monitor

Tjänsten rapporterar till VD på plats i Bredaryd men samarbetar nära med Elkapsling som är delaktig i den långsiktiga utvecklingen av försäljning och marknadsorganisationen.

Stationeringsort: Bredaryd

Kvalifikationer

Vi söker en säljare som brinner för att skapa och upprätthålla goda relationer till sina kunder och som trivs med att arbeta rådgivande och konsulterande. Då du arbetar fritt i din roll, med övriga säljare, marknadschef på Elkapsling och Steelos VD som bollplank, ser vi att du är självgående och att du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål, se resultat och att ro affärer i land. Som person har du stort driv, engagemang och är uthållig i ditt arbetssätt. Vi tror även att du är lösningsorienterad, tålmodig och arbetar strukturerat.

Vi ser även att du har:

 • 2-5 års tidigare erfarenhet av att arbeta som teknisk säljare
 • Erfarenhet och kunskap av plåttillverkning är meriterande
 • Flytande kunskaper i det svenska och engelska språket
 • God datorvana
 • God förhandlingsvana
 • Körkort

Om Steelo AB

Steelo AB i Bredaryd är specialiserade på tillverkning av produkter i tunnplåt. I en komplett anläggning utvecklar, tillverkar och säljer vi förvarings- och exponeringslösningar, både som egna produkter och som kundunika lösningar. Sedan våren 2011 ingår företaget i koncernen Lagercrantz Group och sedan 1 april 2021 arbetar vi tillsammans med Elkapsling AB. Elkapsling AB är ett industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Samarbetet mellan bolagen ökar vår närvaro på marknaden och ger båda bolagen tillgång till ytterligare kompetens och produktionsresurser.

Läs mer om företagen på www.elkapsling.se , www.steelo.se eller www.lagercrantz.com

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar AP&T med Jefferson Wells. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta rekryterare Patrik Czolowski på patrik.czolowski@jeffersonwells.se , telefon 0722 07 62 21 eller Sara Takahashi, sara.takahashi@jeffersonwells.se, telefon 0706 66 91 88.
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att visa ditt intresse.

Välkommen med din ansökan!