Nu söker vi en produktionschef

Vill du bli en viktig nyckelspelare i en spännande och föränderlig miljö? Gillar du utveckling i en verksamhet med korta beslutsvägar och stora möjligheter att forma och påverka? Drivs du av att leda, coacha och lyfta dina medarbetare? Då kan vi ha jobbet för dig.

Vi befinner oss i ett spännande skede där vi på olika sätt tar aktiva steg för att förändra och förbättra vårt erbjudande mot marknaden i linje med vår nyligen beslutade strategiska inriktning. Steelo kan erbjuda en helhetsprocess under ett och samma tak där vi tar hand om allt från design/produktutveckling produktion-, lager- och logistiklösningar.

Med dig som ny Produktionschef vid rodret vill vi tillsammans skapa en ännu starkare kundupplevelse med siktet inställt på förbättrad precision i kvalitet, leveranser. Vårt mål är att vår anläggning inom ett par år ska skall vara en ”World Class Manufacturing site”, byggt på moderna ledningsprinciper och förbättringsverktyg. Du vidareutvecklar vårt system för daglig styrning och använder det som en naturlig del av vår vardag. Ditt team består i dagsläget av ca 20 personer där du leder och coachar dina medarbetare i syfte att optimera vårt produktionsflöde och dess processer. Att aktivt och konsekvent arbeta med struktur- och effektiviseringsmetoder tillhör vardagen hos oss.

Vi arbetar i fyra olika grupper såsom stans/laser, bock/svets, lack samt montering/lager där du får alla möjligheter att utveckla och lyfta varje individ vidare genom delaktighet och variation. Du kommer även vara drivande i vårt kvalitetsarbete, genomföra analyser av investeringsbehov, kontinuerligt forma och optimera produktionslayouten mm. Du får stöd i vissa personaladministrativa uppgifter och sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Våra kunder finns huvudsakligen­­ i Sverige men även i Europa. Du får en mycket viktig roll där dina insatser blir betydande för vår fortsatta utveckling!

Steelo ingår i Lagercrantz Group, en teknikkoncern som borgar för långsiktigt ägande, och förenar kompetens/utbildning, nätverk och samverkan på olika sätt.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet från ledande befattning inom tillverkande industrin. Vi uppskattar dina kunskaper och ditt intresse för flödes- och produktionsoptimering. Har du arbetat aktivt med förbättringsmetoder är det starkt meriterande. Du har ett aktivt, coachande och kommunikativt ledarskap som stödjer och motiverar andra att känna ett naturligt engagemang. Du gillar att driva förändringsarbete där förmågan att planera, prioritera och organisera resurser är viktigt.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Steelo AB med Finnveden Säljkraft. För mer information om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Anna Andersson tel 072-549 03 00. Välkommen med din ansökan via www.finnvedensaljkraft.se, senast den 15 januari.

Säljare till Elkapsling Steelo

Vi utökar nu vår närvaro i södra Sverige genom ett samarbete med vårt systerföretag Steelo. Detta för att komma närmare nuvarande och potentiella kunder samt öka vår närvaro och servicegrad.

Vi söker därför en relationsskapande och konsultativ säljare av kundanpassade lösningar för apparatskåp och kapslingar. I denna tjänst ansvarar du för försäljningen i södra Sverige med utgångspunkt från vårt kontor i Bredaryd.

Om företaget
Elkapsling AB är ett växande industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. All tillverkning och utveckling sker i fabriken vid våra enheter i Alby och Bredaryd och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling omsätter ca 170 miljoner och har 110 anställda efter sammanslagningen med Steelo. Elkapsling ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1500 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se , www.steelo.se eller www.lagercrantz.com

Mer om tjänsten
Som utesäljare rapporterar du till vår Sälj- och Marknadschef och har med bas i företagets mål och strategier ansvar för att aktivt driva försäljningen och marknadsföringen av företagets hela utbud av produkter och tjänster. Du har en befintlig och upparbetad kundstock och du ansvarar för distriktet södra Sverige. Du utgår från vårt kontor i Bredaryd och har ca 2–3 resveckor per månad. Försäljningsarbetet innebär även uppsökande försäljning samt byggande av nätverk och relationer riktad mot definierad marknad med kontakter mot slutkund, projektansvariga, entreprenörer och grossister.

Elkapsling lägger stort fokus på att bygga långvariga kundrelationer och du fungerar som en rådgivande, konsulterande och närvarande säljare som är delaktig i hela säljprocessen. Du lyssnar in behov och skapar den bästa lösningen för din specifika kund.

Övriga arbetsuppgifter innefattar:

 • Hantering av förfrågningar och kundärenden som inkommer via mail och telefon
 • Skrivande av avtal och ansvara för att skapa och lämna offerter
 • Konkurrent- och marknadsbevakning
 • Medverka vid mässor och kundaktiviteter
 • Administrera i affärssystemet Monitor

Stationeringsort: Bredaryd

Din profil
Vi söker dig med:

 • 2–5 års tidigare erfarenhet av att arbeta som teknisk säljare
 • Erfarenhet och kunskap av el-området
 • Som lägst Gymnasial utbildning
 • Flytande kunskaper i det svenska och engelska språket
 • God datorvana
 • God förhandlingsvana
 • Körkort

Vi söker en säljare som brinner för att skapa och upprätthålla goda relationer till sina kunder och som trivs med att arbeta rådgivande och konsulterande. Då du arbetar ensam i din roll, med övriga säljare och marknadschef som bollplank, ser vi att du är en självgående och självmotiverande person. Vidare motiveras du av att arbeta mot uppsatta mål, se resultat och att ro affärer i land. Som person har du stort driv, engagemang och är uthållig i ditt arbetssätt. Vi tror även att du är lösningsorienterad, tålmodig och arbetar strukturerat.

Ansökan
Observera att urval sker löpande. Skicka din ansökan innehållande personligt brev och CV till marita.larsson@elkapsling.se

Då vi gjort våra val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av:
Göran Näslund, Sälj- och Marknadschef, 0690-76 30 10 eller Jakob Sandwall, VD, 0690-76 30 07.

Facklig representant:
Kjell Johansson, Unionen, 0690-76 30 19,

Välkommen med din ansökan!