Elkapsling flyttar in hos Steelo

Steelo i Bredaryd inleder ett samarbete med sitt norrländska systerföretag Elkapsling, som tillverkar skydd för elektrisk och elektronisk utrustning. – Vi kompletterar varandras utbud och har stora möjligheter att växa tillsammans. Dessutom har vi liknande maskinparker och kan samarbeta inom konstruktion och produktion, säger Steelos vd Håkan Olandersson.

Steelo tillverkar plåtprodukter för bland annat förvaring och butiksinredningar. Elkapsling producerar skåp och kapslingar för elektrisk och elektronisk utrustning. Nu inleder företagen ett samarbete för att tillsammans bli starkare och skapa nya möjligheter för tillväxt.

– Vi kommer att kunna effektivisera produktionen och nå ut med våra produkter via Elkapslings nätverk, säger Håkan Olandersson.

– För oss innebär samarbetet att vi kommer närmare våra kunder och marknaden i södra Sverige, säger Elkapslings vd Jakob Sandwall.

Elkapsling kommer att ha lager, viss produktion och försäljningskontor hos Steelo i Bredaryd.

– Vår största styrka är vår flexibilitet när det gäller både tillverkning och leverans. Nu blir vi ännu starkare inom dessa områden, säger Jakob Sandwall.

– Jag ser fram emot att utbyta erfarenheter och kompetens så att Steelo och Elkapsling kan växa tillsammans, säger Håkan Olandersson.

Samarbetet inleds nu och kommer att utökas successivt fram till våren 2021, då Steelo kommer att bli ett dotterbolag till Elkapsling. Båda företagen ingår i Lagercrantz Group.

För kommentar

Håkan Olandersson, vd Steelo
076-051 57 57

Jakob Sandwall, vd Elkapsling
070-601 02 91